ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ در روزهای گذشته اظهارنظر برخی مسئولان اقتصادی و نمایندگان مجلس سبب شد در فضای مجازی، جدالهای داغی بین طرفداران و منتقدان این اظهارنظرها صورت بگیرد. جدیدترین این اظهارنظرها مربوط به فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، در حاشیه همایش اقتصاد هوشمند است که گفته است: «به جای اینکه از بانک مرکزی قرض بگیریم، اوراق فروختیم و از مردم برای تامین مالی استقراض کردیم.» یک کاربر در فضای مجازی با اشاره به صحبت وزیر اقتصاد نوشته است: «کی قرض مردم را پس میدهید؟» یکی دیگر هم نوشته است: «قرض یواشکی هم داشتیم، خبر نداشتیم!» البته وزارت امور اقتصادیودارایی در اطلاعیهای، درباره مصاحبه وزیر اقتصاد درمورد استقراض از مردم توضیحاتی داد. در این اطلاعیه آمده است: «بازار سرمایه در طبقهبندیهای مرسوم، شامل بازار بدهی و بازار سهام است و منظور از عبارت استقراض از مردم، تأمین مالی از طریق بازار بدهی بوده است نه بازار سهام.».
اما جدالها فقط به این اظهارنظر خلاصه نشد. انتشار خبر دیدار عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، با فعالان بازار سرمایه نیز بعد از توئیت بهنام صمدی، از فعالان بازار سرمایه، حواشی زیادی داشت. این فعال بازار سرمایه در توئیت خود مدعی شده بود که سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس، در جلسه گفته است خواسته فعالان بازار سرمایه برای تامین منافع کوتاه مدت خودشان است و الزاما به نفع اقتصاد نیست. این جمله با اعتراض شدید فعالان بازار سرمایه در این جلسه مواجه شد. همین توئیت سبب شد که صدها کاربر فضای مجازی روانه صفحه اسلامی بیدگلی شوند و او را با کلمات تند و تیز نوازش کنند، با این حال عضو شورای عالی بورس در توئیتی نوشت: «اظهارنظری که اخیرا در فضای مجازی به نقل از بنده منتشر شده، کاملا اشتباه است و صحبتهای بنده به درستی انعکاس نیافته است.»
سومین دعوای مجازی در روزهای گذشته مربوط به پست احسان خاندوزی، نماینده مجلس، در حمایت از تصویب کلیات طرح استقلال بانک مرکزی در مجلس بود. این نماینده در پست خود تاکید کرده که از منتقدان دعوت کرده است در مجلس با کمیسیون اقتصادی صحبت کنند و ساعتها صحبتهای آنها را شنیده است. هرچند افرادی مانند مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران وچین، در دفاع از این طرح زیر پست خاندوزی کامنت گذاشته اند، منتقدان بیان کرده اند که در کشورهای روبه توسعه، بانکهای مرکزی باید در خدمت رشد و توسعه اقتصادی باشند؛ مانند تجربه کره و ژاپن در سالهای توسعه و طرح تصویب شده با این مسئله در تضاد است.